Jan 18, 2012

Jemtlands puder

 Efter en längre period med snö som övergått till snygg väder och strålande sol i perfekt temperatur så visade Jemtland slutligen sin hårdare sida. -3C och lite lätt regn. Själva grunden för fostrande skidföre!
Bara bilresan ut är magisk nog 

Så inte mycket annat att ta sig för när solen åter kommer tillbaka än att ge sig ut på regelrätt fjälltur och en klassiker, Västfjället. Ett fjäll som tidvis bjuder på fina behagliga sluttningar och aktiv skogs skidåkning.
Västfjällets granne, Drommen, en dag i Januari...

Dessutom på behagligt avstånd från Östersund via färja eller den stundande isvägen. 45min till 1h beroende på vägval. Bara att få rulla ombord och åka lite bilskattad färja är ju värt resan liksom... Klassiska Mårdsjörännan mellan Sällsjö- och Västerfjället är i nog ett av de finare åken här i kring anser jag. Ofta har det har blåst in snö som ligger relativt mjukt och fint även långt efter snöfall. Väl på plats så finns det ett par olika alternativ på åkning runt Bydalsfjällen Och det fina är att fotmassage är inkluderat:-)
Det omtalade Jemtlandspudret äntligen fångat på bild!

Idag blev målet Västerfjället och sen topp 1140, tre fina åk på behagligt avstånd
An route

Inte den enda som letar "the white magic" en dag som denna
Hitta hit. Från Östersund Korsa Vallsundsbron och kör mot Hallen, kortaste sträckan går via färje- alternativt isvägen över Norderön. Och mot Hallen och Bydalen. Några kilometer efter Hallen går avtagsväg mot Mårdsundbodarna. Är Mårdsundrännan målet så sväng av här. Annars kan man fortsätta och svänga av t.h på en skogsbilväg strax efter Mårdsbodarna. Från Hallen till Bydalen är det 20km

Nåja, det är riktigt fluff som Flyter upp över brättena in emellan också...


Kvälls åkning i Almåsabacken...i pannlampans sken. Almis har allt,pudder, bastu och bar!

Sannare än sanning; Jemtland, det härdar!

No comments:

Post a Comment